Bekijk hier de meest gestelde vragen, ofwel FAQ, over permanente make-up en de behandeling. Staat jouw vraag over permanente make-up niet tussen onze FAQ? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

PMU is geschikt voor iedereen! Zowel voor mannen als vrouwen, voor jong en oud. Permanente make-up heeft vele voordelen en is de perfecte uitkomst wanneer je het zat bent om ’s ochtends zo veel tijd voor de spiegel door te brengen. Permanente make-up zit altijd perfect, dus je hebt nooit meer last van uitgelopen make-up door de regen of sporten.

PMU is ook erg geschikt voor mensen die geen haartjes (meer) hebben op hun wenkbrauwen en/of oogleden, door bijvoorbeeld Alopecia of een andere aandoening. Daarnaast is permanente make-up een uitkomst wanneer je allergisch bent voor gewone make-up of wanneer je het als brildrager lastig vindt om jezelf op te maken.

Ja. Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan jouw gezondheid. Wij werken met strenge regels omtrent hygiëne en arbeidsomstandigheden en zijn in het bezit van een GGD-vergunning om een permanente make-up behandeling te mogen uitvoeren.

In sommige gevallen kan het afgeraden worden om PMU te ondergaan, bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening. Vandaar dat wij je vragen voorafgaand aan de behandeling een informed consent formulier in te vullen, waarmee wij op de hoogte worden gebracht van jouw medische achtergrond en jou aan de hand hiervan op een veilige en verantwoorde manier kunnen adviseren over permanente make-up.

Vanaf 16 jaar is het mogelijk om een behandeling voor permanente make-up te ondergaan. Indien je jonger bent dan 16, dan is toestemming van een ouder vereist. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan mogen wij je helaas niet behandelen. Ook niet met toestemming van een ouder.

PMU kan ondersteuning bieden nog voordat je aan chemotherapie start. Wij kunnen een schaduw aanbrengen tussen jouw wenkbrauwhaartjes, zodat je toch wenkbrauwen hebt, mochten de haartjes door de therapie uitvallen. Ook kunnen we een permanente eyeliner aanbrengen, zodat het minder opvalt wanneer jouw wimpers uitvallen.

Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, houd er dan wel rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie minimaal 14 dagen (vanaf de laatste behandeling) moeten zitten. Dit zodat de behandelde huid genezen is voordat de chemotherapie plaatsvindt.

Permanente make-up blijft niet de rest van jouw leven zitten. Permanente make-up vervaagt na een aantal jaar. Hoe lang de PMU precies blijft zitten, is afhankelijk van verschillende factoren zoals zonlicht, water en transpiratie. We raden je aan om altijd een hoge beschermingsfactor met minimaal SPF 30 te gebruiken. Ook adviseren we om in ieder geval 1x per jaar jouw PMU op te frissen door bij ons een afspraak te maken voor een touch-up.
Dat is mogelijk, maar dat is niet per se nodig. Permanente make-up zit namelijk altijd perfect en vervaagt niet gedurende de dag. Wel kun je gewoon oogschaduw over jouw permanente eyeliner aanbrengen of jouw permanente make-up wat heftiger aanzetten voor een speciale gelegenheid.

Net na de behandeling is het niet mogelijk om gewone make-up over de permanente make-up aan te brengen. We raden je aan om een week geen make-up aan te brengen op de behandelde huid, omdat deze huid aan het genezen is.

Een tatoeage is permanent en permanente make-up is semipermanent. Een tatoeage wordt diep in de huid ingebracht, waardoor deze de rest van jouw leven zal blijven zitten. Permanente make-up wordt alleen aangebracht in de tweede (leder) huidlaag, waardoor de make-up een paar jaar permanent blijft zitten.
Er zijn verschillende omstandigheden waarbij we je willen vragen om contact op te nemen met de behandelend arts voordat je een PMU behandeling ondergaat. Welke dit zijn, kun je hier lezen. Aan de hand hiervan zullen wij jou ook advies geven over de behandeling.
De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk. Sommigen vergelijken het met epileren. Mocht je het fijn vinden, dan kun je jouw huisarts vragen een verdovende crème voor te schrijven. Deze kun je ongeveer een half uur voor de afspraak aanbrengen op de plek die behandeld gaat worden.
Om jouw behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen, willen we je vragen deze adviezen goed door te lezen en op te volgen.
Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van wat voor soort permanente make-up je laat aanbrengen en wat jouw wensen zijn. Gemiddeld duurt een eerste behandeling tussen de 2 en 3 uur. Een nabehandeling duurt een stuk korter: gemiddeld een uur.
Wij vertellen je hier hoe jouw behandeling er uit zal zien.
Het kan zijn dat na de eerste behandeling deeltjes van het pigment door lichte korstvorming verdwenen zijn. Tijdens een nabehandeling brengen we dit verdwenen pigment opnieuw aan en werken we alles bij. De 2 nabehandelingen zijn dus nodig om tot een perfect eindresultaat te komen. Na de nabehandelingen verlaat jij tevreden onze salon!

Wil je na het lezen van onze permanente make-up FAQ een afspraak maken? Dat kan hier.