Hoe ziet een permanente make-up behandeling eruit?

Ben jij op zoek naar een professionele salon om permanente make-up aan te laten brengen? Bij Smart Beauty kun je terecht voor permanente make-up (PMU) voor jouw wenkbrauwen en eyeliner. Permanente make-up heeft veel voordelen. Het hebben van PMU scheelt veel tijd ’s ochtends voor de spiegel, omdat je jouw make-up niet meer hoeft aan te brengen. Ook zit deze make-up altijd perfect en vervaagt het niet gedurende de dag. Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n permanente make-up behandeling, ook wel PMU behandeling genoemd, precies in zijn werk gaat? We vertellen je graag hoe jouw behandeling bij Smart Beauty er uit ziet!

Heb je al een afspraak gemaakt? Lees dan ook onze adviezen voor voorafgaand aan de PMU behandeling goed door.

Permanente make-up behandeling

Jouw permanente make-up behandeling bij Smart Beauty bestaat doorgaans uit 3 losse afspraken. Tijdens de eerste PMU behandeling maken we kennis en bespreken we uitgebreid jouw wensen. We vinden het belangrijk om alle tijd voor je te nemen, zodat jij het beste resultaat krijgt én zo lang mogelijk plezier hebt van jouw permanente make-up. We bespreken jouw voorkeuren en welke techniek hier het beste bij past. Uiteraard zullen we jou vanuit onze expertise adviseren wat het beste past bij jouw gezichtsvorm, natuurlijke haarkleur en ondertoon van jouw huid.

Na het bespreken van jouw voorkeuren, gaan we de permanente make-up voortekenen. Met een potlood bepalen we samen de vorm. Daardoor krijg je een idee van hoe de make-up eruit komt te zien.

De techniek waarmee PMU aangebracht wordt, is te vergelijken met de techniek van tatoeëren. Het grote verschil tussen permanente make-up en een tatoeage: PMU wordt alleen op de lederhuid, aanbracht, waar een tatoeage een stuk dieper in de huid wordt aangebracht. Daardoor is een tatoeage levenslang permanent en vervaagt PMU na een paar jaar. De apparatuur waar wij mee werken om jouw permanente make-up aan te brengen voldoet uiteraard aan de gezondheids- en veiligheidseisen.

Pas als je 100% tevreden bent, starten we met het aanbrengen van de PMU. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Na jouw eerste behandeling zal het effect donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. Dat is normaal, want de opperhuid heeft zich volgezogen met pigment. Binnen 3 á 4 dagen zie je de pigmentatie steeds lichter worden (de make-up kan tot wel 40% lichter worden).

De tweede behandeling

Tijdens de tweede behandeling bekijken we samen hoe de make-up zich ontwikkeld heeft wat betreft de kleur en vorm. Vervolgens geven we je een touch-up. Uiteraard nemen we ook tijdens deze behandeling alle tijd voor je.

Houd er rekening mee dat deze behandeling herhaald kan worden voor een optimaal resultaat. Zodat jij onze salon verlaat met prachtige wenkbrauwen of eyeliner én een grote glimlach!

De derde behandeling

Tijdens de derde behandeling kijken we of er nog plekjes zijn die iets bijgewerkt moeten worden en perfectioneren we jouw permanente make-up. Na deze behandeling verlaat jij onze salon met de perfecte wenkbrauwen of eyeliner!

Nabehandeling

We raden je aan om na 1 of 1,5 jaar een afspraak te maken voor een nabehandeling. De PMU zal namelijk na verloop van tijd iets vervagen. Tijdens de nabehandeling werken we zowel de kleur als vorm bij en daardoor kun je nog langer genieten van jouw permanente make-up.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen over onze behandeling? Maak dan hier jouw afspraak.

Onze behandelingen

wenkbrauwen

Permanente make-up

Wenkbrauwen

Droom jij van prachtige wenkbrauwen die altijd perfect in model zitten zonder dat je hier iets voor hoeft te doen? Wij helpen je graag die te krijgen met permanente make-up!

Meer lezen over permanente wenkbrauwen

eyeliner

Permanente make-up

Eyeliner

Wil jij iedere dag opstaan met een prachtige oogopslag? Bij Smart Beauty kunnen wij een prachtige, permanente eyeliner aanbrengen waardoor jij iedere dag wakker wordt met perfect omlijnde ogen en een open blik.

Meer lezen over permanente eyeliner