Heb je permanente make-up laten aanbrengen? Gefeliciteerd! Nu sta je altijd op met jouw droom wenkbrauwen of een perfecte eyeliner. Voor het beste resultaat van jouw permanente make-up (PMU) is het belangrijk dat de huid zo optimaal mogelijk kan genezen na de behandeling. Goede nazorg is daarbij van belang. Neem daarom onderstaande richtlijnen voor de PMU nabehandeling goed door. We raden je aan deze adviezen op te volgen voor het beste resultaat.

Het kan zijn dat de huid na de behandeling een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelt. Ook kan er een kleine zwelling optreden. Dat is niets om je zorgen over te maken, want dit hoort bij het genezingsproces van de behandelde huid.

Na 3 of 4 dagen zal de kleur van jouw permanente make-up wat minder intens worden. Als je onderstaande nazorginstructies opvolgt, heb je vrijwel geen last van de behandeling en zal jouw huid probleemloos en mooi herstellen zodat jij kunt genieten van jouw permanente make-up.

De PMU nabehandeling

Wij raden je aan de volgende nazorginstructies in ieder geval 5 tot 7 dagen na de behandeling op te volgen:

 • Hou de huid droog
  De huid geneest het snelst wanneer je jouw huid goed drooghoudt. Daarom brengen wij ook niet direct na de behandeling een crème aan. Wij adviseren je om de behandelde huid gedurende minimaal 3 dagen droog te houden, maar liever 5 tot 7. Breng geen water of crème aan op de behandelde huid.
 • Laat korstjes zitten
  De eerste dagen kunnen er hele kleine korstjes op de huid ontstaan. Belangrijk is dat je deze er niet zelf af krabt. Laat ze zitten totdat ze vanzelf loslaten. Wanneer je de korstjes wél eraf krabt, kan dit littekens of pigmentverlies veroorzaken. Ook belangrijk: wrijf niet over de huid heen. Het pigment kan daardoor sneller en ongelijk vervagen.
 • Raak permanente make-up zo min mogelijk aan
  Voorkom infecties en raak jouw permanente make-up zo min mogelijk aan met je handen zolang de huid nog niet volledig genezen is.
 • Gebruik geen desinfecterende middelen of pleisters
  Gebruik geen wond desinfecterende middelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak hier geen pleisters of gaasjes overheen. Laat de huid luchten en zelf genezen.
 • Ga niet sporten of naar de sauna/het zwembad
  Om de genezing van de pigmenten zo optimaal mogelijk te laten verlopen, raden we je aan om niet te sporten of naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) zorgt voor een vervaging van de pigmenten en dat wil je voorkomen.
 • Vermijd de zonnebank en natuurlijke zon
  Door Uv-straling kan de kleur eerder vervagen, dus we raden je af om onder de zonnebank te gaan of in de zon te gaan zitten tijdens het genezingsproces.
 • Vermijd contact met shampoo, zeep of andere cosmetische (reinigings)producten
 • Breng geen make-up aan op de behandelde plek

Jouw PMU onderhouden

Jouw PMU zal na verloop van tijd vervagen. Dit komt door invloeden van buitenaf zoals zonlicht, water en doordat je transpireert. Om jouw PMU zo lang mogelijk mooi te houden, raden we je aan om altijd een hoge beschermingsfactor met minimaal SPF 30 te gebruiken. Ook raden we je aan om minimaal 1x per jaar een nabehandeling of touch-up te laten doen om jouw PMU op te frissen. Wij helpen je hier graag bij.

Na een behandeling in onze salon krijg je onze adviezen en instructies voor de nazorg van jouw PMU ook mee op papier, zodat je deze thuis nog eens rustig kan nalezen. Heb je nog vragen over de PMU nabehandeling, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen